Anmälning-Anmälningstiden gick ut 17.2.2019

Hej KONFIRMAND!


Du som är född år 2004 är välkommen till skriban!

 

Kom till

skriftskolans

INFOTILLFÄLLE

sö 20.1.2019 kl. 18 

i Pernå kyrka 

 

 

Ta med dig dina föräldrar och få all den info du behöver för att veta vad skriban innebär och var, när hur man går den!


När du varit med på infon kan du anmäla dig elektroniskt på den här sidan. 

 

Du kan också anmäla dig här!

 Använd den elektroniska blanketten. 

Skrolla ner tills du hittar rubriken "Elektronisk anmälning" eller klicka direkt på den rubriken i balken till vänster eller klicka in dig .

 


Innan du anmäler dig läs igenom det som finns om skriftskolan här nedan!

 

Hur gammal ska man vara för att anmäla sig till skriftskolan?

Den som anmäler sig till skriftskolan ska under det år som han eller hon planerar att gå skriftskolan fylla (minst) 15 år.

 

Om man är yngre, om man börjat skolan tidigare och vill gå i skriftskola med sina skolkamrater, ska man ansöka och komma överens om detta med den egna församlingens kyrkoherde.

 

Församlingens döpta medlemmar får automatiskt en inbjudan per post det år de är i skriftskoleålder.

 

De som hör till befolkningsregistret (de som inte hör till församlingen) eller till en annan åldersgrupp får själva vara lite mer aktiva och anmäla sig via våra hemsidor och då lönar det sig också att före anmälningen ta kontakt med Minna som ansvarar för skriban. 

 

Det är aldrig för sent....Vår församling ordnar skriftskola också för vuxna. En skriftskola för vuxna förverkligas ofta på tumanhand eller i en mindre grupp med en präst. Den som önskar gå skriftskola bör anmäla sig till pastorskansliet eller ta kontakt men någon av våra präster. 


Vem kan anmäla sig till Agricola svenska församlings skriftskola?

Agricola svenska församlings skriftskola är i första hand ämnad för församlingens medlemmar och personer som bor på församlingens område och ännu är skrivna i befolkningsregistret. Dessa personer har förtur till skriftskolan.

 

Om det efter att våra medlemmar och de som hör till befolkningsregistret anmält sig ännu finns platser fyller vi platserna i första hand med dem som går i skola i Lovisa (men är skrivna i någon av de närbelägna församlingarna) eller personer som har starka band till Lovisa.

 

Man kan gå skrifskola på annat håll också

En medlem i Pernå församling kan gå skriftskola någon annanstans än i hemförsamlingen.

  

I Finland ordnas många olika skriftskolor som är bundna t.ex. till någon fritidsaktivitet eller till något utfärdsmål, t.ex. vandringskriftskola, ishockeyskriftskola.

 

Om du vill gå skriftskolan på annat håll ska du anmäla dig till den självständigt och vi ber dig vänligen meddela din hemförsamling att du tänker gå skriftskolan på annat håll. Du kan använda den elektroniska anmälningsblanketten till detta, där finns alla alternativ.

 

Var hittar jag info om skriftskolan?

Om skriftskolan ordnas ett informationstillfälle för de intresserade. Under infotillfället berättar församlingens anställda om de olika alternativen vad gäller skriftskola, om skriftskolans utformning och tidtabell och hur man anmäler sig till skriftskolan. 

 

Bäst får du information genom att vara på plats. Då får du också bäst svar på dina egna frågor. Inbjudan till informationstillfället om skriftskolan får alla som hör till skriftskoleåldern och som är döpta medlemmar i församlingen automatiskt hemskickat per post.

 

Om du av någon orsak missat informationstillfället eller brevet inte nått dig kan du anmäla dig via hemsidans elektroniska anmälningsblankett.

 

Kort efter att du anmält dig får du information om hur skriftskolan fortsätter, samlingarna, och de olika uppgifterna hemskickade per post.

Ta kontakt om du inte hittade svar på någon fråga du funderar på!
Vi svarar gärna och hjälper dig vidare!
Elektronisk anmälning-Anmälningstiden gick ut 17.2.2019